IMAGEN V30003.jpg

Det är lätt att lära sig och roligt att spela.

PADEL

Det lär ha spelats något padelliknande på brittiska kryssningsfartyg på 1920-talet, men det är mexikanen Enrique Corcuera som anses vara padelns urfader efter att på 60-talet ha börjat spela padel likt den vi spelar idag. Först 1974 fastställdes de regler som gäller idag.

Padel spelas på en 10*20 m stor plan med ett nät i mitten precis som tennis fast mindre. Till skillnad mot tennis använder man sig av väggarna i spelet i likhet med squash.

I ett unikt samarbete har vi tillsammans med Sundbybergs stad och riksidrottsförbundet kommit överens om att skapa ett nytt aktivitetsområde på grusplanen som ligger mellan hallen och fotbollsplanen. Sundbybergs Tennisklubb kommer ensamt att äga 4 padelbanor på ytan varav en är gratis för allmänheten och 3 banor blir bokningsbara. På ytan kommer även för allmänheten att finnas 2 minitennisbanor, 2 pingisbord och en bollvägg. Padelbanorna kommer att monteras med start vecka 2 och vi siktar på att de är spelbara i början på juli. Håll utkik här för mer information.