top of page

"Nu Àr jag Äter i klubben"


Lisa McRae - STK:are och Veteran-SM-mÀstare 2023


Lisa McRae Àr elitidrottaren som tÀnde till pÄ tennis under 1980-talet - i Sundbybergs Tennisklubb. Nu Àr hon tillbaka i klubben, med bravur. Lisa vann sin klass i Veteran-SM.






BerÀtta om hur du lade upp spelet i Veteran-SM - för att vinna din klass!

- Jag hade ingen som helst plan och matcherna kördes mellan jobb och sportlovsaktiviteter. Jag tror att det var en stor fördel, för dÄ hinner man inte tÀnka och fundera sÄ mycket. Det Àr liksom bara ut och köra och ha kul.

Resultatsiffrorna skvallrar om att du ibland fick tufft motstÄnd, men att du sedan krossade din motstÄndare i de tvÄ avslutande seten? Hur vill du kommentera det? Hur gÄr dina tankar nÀr du kÀnner underlÀge?

- Nja, det var snarare sÄ att det gick lÀtt i första set, men i andra spelade Marie bÀttre och jag tappade allt spel. DÀrför bestÀmde jag mig ganska snabbt att slÀppa det andra setet och endast fokusera pÄ att försöka hitta en strategi eller nÄt slag/spelsÀtt som jag kunde behÀrska lagom till tredje set. Det blev ett jÀmt tredje set dÀr Marie hade 4 matchbollar mot slutet som jag lyckades avvÀrja.

Vilka lÀgen gick bÀst i matchen? Slag, situationer?

Det gick upp och ner mest hela tiden. Grundslagen satt fint i första set, och nÀr de havererade under andra/tredje försökte jag gÄ pÄ nÀt betydligt mer och sliceade mig igenom grudslagen. Det gick vÀl hyfsat.

Du har en karriÀr som idrottare pÄ hög nivÄ - berÀtta!

- Som barn spelade jag för Sundbybergs TK och var vÀl som bÀst 2a i Sverige. Dock slutade jag med tennis tidigt för att sedan Äteruppta det pÄ college (Hawaii). Jag fick ett stipendium frÄn skolan. Dock var jag sjukt less pÄ tennis men ville inte lÀmna Hawaii, sÄ jag behövde hitta en ny sport och av en slump sÄ blev det löpning vilket gjorde att jag fick ca. 4 Är pÄ Hawaii. Det hela slutade med att jag fastnade för sporten och flyttade till Colorado dÀr det bÀsta skollöparlaget i USA trÀnade. Jag fick stipendium Àven dÀr och blev kvar i 2 Är. Efter skoltiden fortsatte jag att springa och tÀvlade under flera Är för Svenska landslaget i Finnkamper osv.

NĂ€r gick du med i Sundbybergs TK?

- Jag tror jag kan ha varit ca. 9 Är gammal, sÄ i början pÄ 90-talet. Hannes Hedestedt var min trÀnare dÄ. Sen har jag inte varit medlem pÄ vÀldigt mÄnga Är förrÀn jag började spela igen i somras.

Hur skulle du vilja se att klubben utvecklas?

- NÀr jag var liten hade vi en fantastisk juniorverksamhet. TyvÀrr lade man ner hela den satsningen, vilket var en av anledningarna till att jag slutade spela redan som 14-Äring. Jag hade gÀrna sett en ordentlig satsning pÄ barn och juniortennis med olika satsningar tillsammans med kommuner och fritidshem.

Hur ser din framtid inom tennisen ut?

Det Àr jÀttekul att vara igÄng och slÄ lite grand igen. Egentligen Àr det ju det jag tycker Àr absolut roligast, att bara ösa pÄ med bollande sÄ att man blir skönt trött. Matcher Àr nÄgonting helt annat och sÄ rysligt svÄrt. SÄ fort jag har rehabat min hÀlsena sÄ ska jag fortsÀtta spela Ätminstone en gÄng per vecka.

292 visningar
bottom of page