top of page

"Nu är jag åter i klubben"


Lisa McRae - STK:are och Veteran-SM-mästare 2023


Lisa McRae är elitidrottaren som tände till på tennis under 1980-talet - i Sundbybergs Tennisklubb. Nu är hon tillbaka i klubben, med bravur. Lisa vann sin klass i Veteran-SM.


Berätta om hur du lade upp spelet i Veteran-SM - för att vinna din klass!

- Jag hade ingen som helst plan och matcherna kördes mellan jobb och sportlovsaktiviteter. Jag tror att det var en stor fördel, för då hinner man inte tänka och fundera så mycket. Det är liksom bara ut och köra och ha kul.

Resultatsiffrorna skvallrar om att du ibland fick tufft motstånd, men att du sedan krossade din motståndare i de två avslutande seten? Hur vill du kommentera det? Hur går dina tankar när du känner underläge?

- Nja, det var snarare så att det gick lätt i första set, men i andra spelade Marie bättre och jag tappade allt spel. Därför bestämde jag mig ganska snabbt att släppa det andra setet och endast fokusera på att försöka hitta en strategi eller nåt slag/spelsätt som jag kunde behärska lagom till tredje set. Det blev ett jämt tredje set där Marie hade 4 matchbollar mot slutet som jag lyckades avvärja.

Vilka lägen gick bäst i matchen? Slag, situationer?

Det gick upp och ner mest hela tiden. Grundslagen satt fint i första set, och när de havererade under andra/tredje försökte jag gå på nät betydligt mer och sliceade mig igenom grudslagen. Det gick väl hyfsat.

Du har en karriär som idrottare på hög nivå - berätta!

- Som barn spelade jag för Sundbybergs TK och var väl som bäst 2a i Sverige. Dock slutade jag med tennis tidigt för att sedan återuppta det på college (Hawaii). Jag fick ett stipendium från skolan. Dock var jag sjukt less på tennis men ville inte lämna Hawaii, så jag behövde hitta en ny sport och av en slump så blev det löpning vilket gjorde att jag fick ca. 4 år på Hawaii. Det hela slutade med att jag fastnade för sporten och flyttade till Colorado där det bästa skollöparlaget i USA tränade. Jag fick stipendium även där och blev kvar i 2 år. Efter skoltiden fortsatte jag att springa och tävlade under flera år för Svenska landslaget i Finnkamper osv.

När gick du med i Sundbybergs TK?

- Jag tror jag kan ha varit ca. 9 år gammal, så i början på 90-talet. Hannes Hedestedt var min tränare då. Sen har jag inte varit medlem på väldigt många år förrän jag började spela igen i somras.

Hur skulle du vilja se att klubben utvecklas?

- När jag var liten hade vi en fantastisk juniorverksamhet. Tyvärr lade man ner hela den satsningen, vilket var en av anledningarna till att jag slutade spela redan som 14-åring. Jag hade gärna sett en ordentlig satsning på barn och juniortennis med olika satsningar tillsammans med kommuner och fritidshem.

Hur ser din framtid inom tennisen ut?

Det är jättekul att vara igång och slå lite grand igen. Egentligen är det ju det jag tycker är absolut roligast, att bara ösa på med bollande så att man blir skönt trött. Matcher är någonting helt annat och så rysligt svårt. Så fort jag har rehabat min hälsena så ska jag fortsätta spela åtminstone en gång per vecka.

328 visningar

Commentaires


bottom of page